Friss


Végre eljött az utolsó rész ideje!
Egy kis apróság a végén!!! Érdemes elolvasni. Kicsit elkapkodott és béna, de az utolsó! :D



2010. április 11., vasárnap

Felvilásosító röviden...

Ma nagyon mérges lettem, mert sok-sok mindent olvastam. Kíváncsi lettem a VD rajongóinak véleményeire, gondolataira is, de... Nem tudom mennyire kell ezt tovább írnom, hiszen ezzel talán örökre megutáltatom magam, de néhányan elég tájékozatlanok. Ahogy egyre több rész kerül a kezünkbe és a drága fordítóknak hála még az angol nyelv ismeretének hiányában élő emberek is megérthetik hazánkban a szeretett új TV sorozatot, de legtöbben félreértik a dolgokat.

Ahogy olvasgattam sokan nem értik, hogy a Salvatore testvérek hogyan is képesek a napfényben járni. Tehát azhiszem többször is volt szó erről a sorozatban, de most kedvencemet hoznám példaképpen. A 4. részben, amikor Damon és Caroline az alapítók báljára készülnek, Caroline megkérdezi Damon-t hogy-hogy nem ragyog, ha kilép a napfényre. Erre Damon egy kedvesen fikázós mondatával lealázza a twilight könyvet. Ebben elárulja, hogy ő igazi vámpír és nem mesebeli. Az életben pedig a vámpírok elégnek a napfényben. Persze Car még mindig nem érti a dolgot, hogy ha a vámpírok elégnek a napfényben, akkor miként lehetséges, hogy Damon kimehet a napra. Ekkor van a gyűrű megmutatós rész. Damon felemeli a kezét amint a gyűrű van és a hosszú történet (Long story) szóval lezárja a válaszát. Ha jól emlékszem egyszer a kő nevét is említették, de ha nem akkor is mindenki számára köztudott, hogy lapis lazuli. Ezt meg lehet találni a könyvben és az interneten.

Találtam olyan értetlenkedéseket is, amelyek Katherine fényben járását fontolgatták. Erre szintén egyszerű a válasz.

http://latimesblogs.latimes.com/.a/6a00d8341c630a53ef0120a6435012970c-400wi http://images2.fanpop.com/image/photos/9900000/children-of-the-damned-1x13-katherine-pierce-9994618-345-500.jpg


Kat - katherine-pierce photo

Kat - katherine-pierce photo


Kat - katherine-pierce photo

Ez a néhány kép tökéletes magyarázatot ad a kérdésre. Sokan talán még most sem értik. Tehát. Katherine nem gyűrűként hanem nyakláncként hordta a követ.

A legnagyobb csalódást az okozta, amikor láttam egy beszélgetés kiteljesedését arról, hogy Jé! Emily Katherine alkalmazottja. Hát nem! Nem az alkalmazottja, sokkal inkább a rabszolgája. Ugyanis ez a kis történet 1864 -ben játszódik. Tehát a rabszolgatartás vége felé.
A polgárháborúról pedig hallhattunk egy igen érdekes kis előadást az első részben. Ha valaki meg akarná nézni a 9:25 -ön kezdődik és 9:44 -nél félbeszakad.
Ha valaki esetleg nem tudná, mert ugye előfordulhat és ez nem is szégyen, mivel a magyar iskolákban... legalábbis nálunk ilyet nem tanítanak.
A polgárháború 1861-ben kezdődött, és 1865-ben ért véget. A feszültséget az egyesült államokon belül pedig Abraham Lincoln elnökké választása okozta, aki meg akarta szüntetni a rabszolgatartást. Ezt a hagyomány tisztelő déli államok rossz szemmel nézték és kiszakadtak az unióból megalkotva az Amerikai konföderációs államokat Jefferson Davis vezetésével. Ennek pedig Virginia is tagja volt. Tehát ott rabszolgatartás volt. A mai újra egyesült államok területén pedig a fekete bőrű emberek voltak a rabszolgák.

Néhányan azt nem értették, hogy Elena miért hasonlít Katherine-re. Olyat is olvastam, hogy talán egy vámpírságát, és emlékezetét elvesztett Katherine lehet. NEEEM! Ez nem így van. Ő az egyik leszármazottja. Igen. Ez is sokaknak fejfájást okozott, hogy egy vámpír nem szaporodik. De minden vámpír emberként kezdte... Ugyan ez vonatkozik Anna-ra és az anyjára is. Köztudott, hogy a félázsiai származású lány anyja az alábbi képen látható hölgy.

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez

Láttam olyan verziót is, hogy valaki nem értette, hogy Lexi miért beszél olyan nyíltan a vámpírságáról Elenával. Nem tudom mennyire aktuális a 8. rész, most hogy a 18. következik, de azért megosztanám mindenkivel, akinek nem esett még le, hogy Lexi Stefan legjobb barátja volt. Elena pedig tud a vámpírságukról... Aki még most sem érti az nem is fogja.

Olvastam olyan véleményét is, aki újra nézte az 1. részt. Talán nem kellett volna neki, mert így elfelejtette a többit. Az jött le neki az 1. részből, hogy Damon előbb talált Elenára, mint Stefan. De Stefan már előző tanév tavaszán megmentette a lányt a haláltól. A madarat és a ködöt sem értette ez az illető elsőre, pedig már az első rész elején kiderül, hogy a köd a gonosz előjele, amikor Damon elkapta azt a 2 embert. A madár a köddel a temetőben pedig világossá tette, hogy valaki érdeklődik Elena után, de természetesen, aki a feliratot lesi az nem figyel a részletekre. Ezért kell gyorsan olvasni.

Egyenlőre maradjunk ennyiben, és senki ne feledje ez csak egy kis felvilágosító volt, hogy az is tudja, aki eddig esetleg nem. Nem sértésnek szántam.

(Ha túl zavarosnak tűnt az azért van, mert nem néztem át. Ha valaki nem érti kérdezni lehet!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése